25 yaş üstü traktörler için hurda yasası geliyor

Önce istatistiki bilgiler verelim.
Türkiye’deki traktör sayısı toplam: 1.4 milyon
10 yaşın altındaki traktör sayısı: 300 bin
25 yaşın üzerinde traktör sayısı: 410 bin
35 yaşın üzerindetraktör sayısı: 207 binSanayi Bakanı Nihat Ergün Türkiye Makina Sektörü Strateji Belgesi ve Eylem Planına göre 25 yaş ve üzeri traktörlerin hurdaya ayrılması için hurda bedeli ödenmesi konusunda mekanizma oluşturulacağını söyledi.
Bu haberden sonra Türk Traktör hisseleri borsada yükselmeye başladı. Bunun ekonomiye etkisi sadece borsa ile sınırlı kalmayacaktır. 600 binin üzerinde traktörün hurda indiriminden yararlanabilecektir. Elbet eski traktörler kullanılacak, tamamı hurdaya verilmeyecektir fakat elindeki eski traktörü değerlendirmek isteyenler fırsatı değerlendirecektir.
Yaşlı traktörlerin hangi şartlarda hurdaya ayrılacağı, fiyatların nasıl belirleneği konusunda henüz bilgi verilmedi. İlerleyen günlerde göreceğiz, açıklamalar yapıldıkça sitemizde duyuruyor olacağız. Bizi izlemeye devam ediniz.

4 yorum:

atilla tekin dedi ki...

90BEYGİRLİK MF TIRAKTÖR ARIYORUZ

atilla tekin dedi ki...

alacamız tıraktör 90 beygirlik mf arıyoruz.

fatih dedi ki...

ben başak 2073 sh traktörden başka bir traktör tanımam

mutlu dedi ki...

77 model t7 orjinal bi ford traktörüm var 3600 5300 saatte teşhir amaçlı arayan varmı 98 ve 2001 de fergusondan degişim gelmişti ama başa baş bi yardımcı olabilcek varmı nereye meil atabiliriz bu firmadaaa